Užkandžiai vakarėliui – greitai ir lengvai

uzkandziai vakareliui

Organizuoji vakarėlį namuose, bet nenori iki paskutinės minutės pratūnoti virtuvėje? Traškučiai, sūdyti riešutai – irgi neišeitis? Suki galvą, kaip paįvairinti užkandžių stalą? Pirmiausia – truputis fantazijos! Tą patį produktą galite panaudoti ir keliems užkandžiams paruošti.

Supjaustykite didelį pomidorą griežinėliais, išdėliokite juos į nestipriai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant pomidorų griežinėlių išdėliokite panašaus dydžio fermentinio sūrio “lapelius”. Uždenkite keptuvę dangčiu. Kai sūris bent šiek tiek išsilydys ant pomidoro – išimkite ir išdėliokite lėkštėje. Skaniausia valgyti šiltus, todėl paruoškite šį užkandį prieš pat ateinant draugams.

  1. Aitri staigmena! Reikės: šaltai rūkytos dešros griežinėliais, aitriųjų mažųjų pipirų (čili), vyšninių mažų pomidoriukų. Jei pirkai dešros lazdą – supjaustyk griežinėliais. Taip pat supjaustyk ir čili pipirą (tik labai plonai!). Paimk dešros griežinėlį, į jį kruopščiai įviniok gabaliuką pipiro, pasiruošk vyšninį pomidoriuką ir persmeik šį duetą mediniu pagaliuku.
  2. Dabar susirask nedidelį stipriųjų gėrimų stikliuką. Pasiruošk keletą riekių juodos duonos, nestorai supjaustyto fermentinio sūrio ir rūkytos dešros griežinėliais. Iš kiekvienos duonos riekės stikliuku išspausk duonos apskritimą. Juos iškepk taip, kaip paprastai skrudini keptuvėje duoną. Įtrink česnaku. Iš fermentinio sūrio lapelių taip pat išspausk apskritimus. Duonos, sūrio ir dešros apskritimus sudėk į bokštelį ir  persmeik užkandį mediniu pagaliuku.
  3. Lengvos salotos. Reikės: avokado, Mocarelos sūrio, žalių salotų lapų, pomidorų, rukolos lapų, citrinos, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių mišinio. Pirmiausia supjaustykit salotų lapus ir pomidorus (jei pomidorai – slyviniai, galite jų nepjaustyti arba perpjauti pusiau). Po to avokadą ir sūrį (kubeliais). Įdėkite rukolos lapelių, įspauskite citrinos sulčių ir aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite druskos, pipirų ir priekoninių žolelių mišinio.  Jei bijote persūdyti – druskos nedėkite. Kiekvienas svečias įsidės pagal skonį.
  4. Gurmaniškai. Reikės: vytintos dešros, kriaušės, bazilikų vazonėlyje. Ant plonai atpjauto dešros griežinėlio uždėkite gabalėlį kriaušės, tuomet – baziliko lapelį ir uždėkite dar vieną griežinėlį kriaušės. Viską persmeikite pagaliuku.
  5. Lengvai. Reikės: temapo varškės kremo, krapų, agurko (šviežio arba marinuoto). Į tepamos varškės kremą įpjaustykite krapų, šviežio agurko ir jau turėsite gardų padažą, labai derantį su sūriomis lazdelėmis.
  6.  Ir… desertui. Želė laivelyje. Reikės: apelsinų, želės. Apelsinus perpjaukite pusiau ir išskobkite. Jų vidų pripildykite atvėsintos želės. Statykite į šaldytuvą ir laikykite, kol želė sustings. Želei sustingus, viduryje įsmeikite pagaliuką, pervertą salotos lapu.

Linksmo vakarėlio ir skanaus!

Leave a Reply