Vestuvinio torto pjaustymas

Vestuvėse, ypatingas dėmesys yra skiriamas, būtent torto pjaustymui:

• Tortas pjaustomas vestuvių puotos pabaigoje, po vakarienės ar pietų prieš patiekiant desertą. Nereikėtų pamiršti tuo pačiu metu patiekti ir arbatą bei kavą.

• Paprašykite, kad piršliai, liudininkai ar kas nors iš pulko praneštų svečiams apie įvykį. Tai geriausia padaryti keliant tostą.

• Pirmąjį gabaliuką atpjaukite abu drauge, peilį laikydami dešinėmis rankomis, paprastai nuotakos ranką veda jaunikio ranka. Peilį spustelkite per visus torto sluoksnius! Tai pirmas jauniesiems patikimas darbas – atlikte jį nepriekaištingai.

• Jei yra viršutinis aukštas su figūrėlėmis, jas galima arba nusiimti ir pasilikti sau, arba palikti visą aukštą sveiką ir pjaustyti svečiams tik apatinius aukštus.

• Juonieji būtinai, turi ir paragauti atpjauto torto gabalėlio. Pirmiau tegu jaunasis duoda atsikąsti torto jaunajai, o tada jaunoji – jaunikiui.

• Tuomet jaunoji turėtų atpjauti po torto gabalėlį savo ir vyro šeimos nariams. Nereikia, kad jaunikis ir nuotaka pjaustytų visą tortą patys. Atpjovus pirmus gabalėlius geriausia atleisti jaunuosius nuo šios pareigos ir paprašyti padavėjų supjaustyt likusį tortą, jei jų nėra, pamergių.

• Iš anksto sutarkite su fotografu arba operatoriumi, kad užfiksuotų torto pjaustymą, tai itin reikšminga vestuvių akimirka.

• Pjaustymui naudokite specialius įrankius – peilį ir lopetėlę. Juos papuoškite kaspinu arba prie jaunosios puokštės priderintu gėlės žiedu.

Leave a Reply